Nadat ze vrijdag in en tegen Den Haag met 5-3 onderuit gingen, heeft HYC zondag een vlotte overwinning behaald tegen de Nederlandse hoofdstedelingen. HYC deed letterlijk en figuurlijk het licht uit.



De laatste wedstrijd in de bekercompetitie was van weinig belang voor de rangschikking. HYC wilde z'n trouwe supporters desondanks verwennen en pakte uit met aanvallend spel. Met doelpunten van Mitch Morgan, Rob Lawrance (assists Vincent & Mitch Morgan) en Joep Vercammen (opnieuw assists van de Morgan broers) had Herentals weinig te vrezen in de eerste periode.

Doe het licht maar uit....
Dat moeten de Amsterdammers gedacht hebben, want met nog goed 5' te spelen in de 1e periode viel plots het licht uit. Voor de Capitals misschien een zegen, want zo konden ze in de kleedkamers gaan bezinnen hoe ze HYC het vuur aan de schenen konden leggen. Het scheidsrechterlijke trio besliste om de eerste periode te beëindigen en de resterende tijd bij te tellen bij de tweede periode.

Amsterdam kwam iets gemotiveerder uit de kleedkamers en kon op 18'52" Tomas Pek kloppen. HYC was meester over de puck en scoorde nog via Vincent Morgan (Mitch Morgan & Ben Torremans) en Nils Vroeman (Tyler Melancon & Ben Vercammen).

Amsterdam Capitals vocht met de moed der wanhoop, maar kon niet verhinderen dat Vincent Morgan (Joep Vercammen & Mitch Morgan), Joep Vercammen (Vincent & Mitch Morgan) en Ben Vercammen (Barry Horman & Joep Vercammen) nog de netten deden trillen. Eindstand: 8-1 en een vlotte overwinning voor HYC.

Periodestanden: 3-1, 2-0, 3-0

Zaterdag 3 december speelt HYC z'n eerste wedstrijd voor de North Sea Cup, ze ontvangen tijdens de supporters night de Chiefs uit Leuven, wedstrijd begint om 21u.15.  Zondag trekken ze naar Destiltrappers uit Tilburg, aanvang wedstrijd 19u.

Meer info op www.hyc.be

White  Caps
De Binken verloren vrijdag in en tegen Tilburg met 3-1, zondag werden ze met 0-8 thuis door Friesland Flyers Heerenveen van het ijs geveegd.

Foto's en verslag Peter & De Dikberd-boys / Nnieuws.